Русенските медици отбелязаха професионалния си празник

16:26, 19 окт 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Русе е наградило петима лекари по повод на професионалния празник - Деня на българския лекар. 

Грамоти в знак на признание са получили психиатърът д-р Валентин Иванов, съдебният лекар д-р Пламен Димитров, гастроентерологът от Бяла д-р Георги Лунголов, д-р Росица Гецова – общопрактикуващ лекар и д-р Лъчезар Николов - кардиолог. За лекар на годината русенската колегия номинира проф. д-р Пенчо Косев - един от създателите на ортопедическата школа в Русе.

Професионалният празник отбелязаха и медиците от МБАЛ - Медика, съобщават от лечебното заведение. Управителят доц.д-р Кирил Панайотов е поздравил лекарите от всички структури, като всеки от тях е получил поздравителен адрес с благодарност за труда, грижите и професионализма си. 

В лечебни заведения „Медика” работят 137 лекари, като 103 лекари-специалисти в различни направления, 22 от лекарите имат педагогическа квалификация. В болницата работят и специалисти с научни степени и звания, от които 1 професор, 4-ма доценти, 8 лекари със ОКС „доктор” и се обучават 35 специализанта.

Денят на българския лекар се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и след смъртта си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама