Серия от телефонни измами в Русе

10:14, 20 окт 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 19 октомври в ОДМВР - Русе в 15.00 часа е получен сигнал за извършена измама. Вчера към 12.30 часа на стационарния телефон на 68- годишен мъж се получило входящо обаждане.

Мъжът чул непознат мъжки глас да обяснява, че е старши следовател Павлов, че полицията е по следите на група измамници, които са подслушвани от полицията и всеки момент ще му позвънят, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Павлов помолил за съдействие той да ги задържи по- дълго на телефона и да изпълнява нарежданията им. гражданина обяснил на "следователя" с какви влогове в банки разполага.

Последвало обаждане на мобилния телефон на жертвата, който той бил продиктувал на "следователя", като са се обадили "от болницата, че дъщеря му била оперирана след катастрофа и операцията трябвало да се заплати като струвала 18 000 лева".

Мъжът изтеглил 15 277,00 лева от клон на банка ги оставил до трафопост в градинката на Корабния техникум, като не гледал дали някой ги взема. След това получил указания по телефона да се изтеглят и други пари.

Мъжът изтеглил от друга банка сума от 25 433 лева, но решил да предаде парите на полицая очи в очи, а не да ги оставя на улицата. Във втората банка дошли служители от полицията и предотвратили предоставянето на изтеглената сума. По случая е образувано досъдебно призводство.

На 19 октомври, около 12.30 часа, на стационарния телефон на жена на 73 години се обадило лице, което се представило за полицай на име Димитър Христов.

Съобщил й, че се провежда полицейска операция по задържането на членове на престъпна група, тя трябвало да постави в чанта всичките си пари и да ги хвърли през терасата. Парите били нужни за залавяне на измамниците и след приключване на операцията той лично щял да и донесе парите у тях.

Жената хвърлила празна чанта на земята, но мъжът представящ се за полицай и казал да хвърли чанта с парите, защото щяла да му провали операцията. Тя поставила сумата от 2000 лева и 3500 евро в една текстилна чанта и я хвърлила от терасата на жилището си.

Обща сума на предадените пари възлиза на около 9000 лева, които били взети от млад мъж, на който жената не може да даде описание. Образувано е досъдебно производство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама