Преизбраха управителния съвет на общинска фондация "Русе - град на свободния дух"

11:01, 20 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес на редовното си заседание Общински съвет - Русе прие отчета за работата на Фондацията и гласува доверие на Управителния съвет за нов 4-годишен мандат. Общинските съветници презибраха настоящия Управителен съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“ в състав: Председател – д-р Страхил Карапчански и членове –  Ирена Петрова и Мария Георгиева. 

По време на заседанието бе представен и самия отчет за дейността на Фондацията през изминалите 4 години. Д-р Страхил Карапчански открои като ключови дейности учредяването на Фонд „Лицата на Русе“ и Фонд „Местни инициативи“. Благодарение на тях са отпуснати стипендии на над 240 талантливи русенци и са финансирани над 226 събития, с близо 12 000 активни участници, привлекли публика от над 100 000 души годишно. Фондацията успешно реализира благотворителната кампания „Талант без граници“ и програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“.  

От името на Управителния съвет д-р Карапчански благодари на Общински съвет – Русе, като върховен колективен орган на Фондацията, за активната подкрепа, както и на партньорите от частния сектор и представителите на медиите за успешната съвместна работа. 

Въз основа на направения отчет и постигнатите добри резултати, д-р Карапчански заяви мотивацията и готовността на УС за изпълнение на втори успешен мандат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама