С информационна кампания в Русе отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора

11:45, 20 окт 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Каритас Русе и Център за обществена подкрепа „Том Сойер” отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора, съобщават организаторите. 

На 18 октомври 2016 г. специалистите от Центъра, заедно със студенти от специалност „Социална педагогика“ в РУ „Ангел Кънчев” и доброволци от АГ „Гео Милев“ и ПМГ „Баба Тонка“ - гр. Русе реализираха в ОУ „Алеко Константинов” информационна кампания за превенция на трафика на хора.

Деца от различни класове са имали възможност да се запознаят с понятието „трафик“; причините и последствията от него; профилите на жертвата и на трафиканта; схемата за въвличане в трафик; начините за предпазване. Представената презентация е предизвикала сериозен интерес сред младежите, и е породила дискусия, в която те свободно са изразявали своята позиция и са отправили въпроси относно всичко което ги вълнува по темата.

Учениците са получили и брошури и флаери, които съдържат информация за трафика, актуални координати и спешни телефони за връзка.

Събитието е част от кампанията на Каритас Русе за борба срещу трафика на хора, която включва различни инициативи и дискусии с участието на обществото и училищата- партньори на организацията в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама