Приеха тарифи за услугите, които ще се предоставят на летището в Щръклево

12:06, 20 окт 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие промени в общинска Наредба 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе. Промените касаят определянето на такси за услуги, които летище "Щръклево" ще предлага след получаването на лиценз. 

Предвидените услуги и цени са:

 - самолети до 3 тона от международни полети ще плащат 30 лв. за кацане в работни дни, 37 лв. през почивни дни и официални празници; при същия тонаж самолети от вътрешни полети ще заплащат 20 лв. за кацане в работни дни, и 25 лв. през почивни дни и официални празници  - самолети над 3 тона от международни полети ще плащат 40 лв. (+10 лв. за всеки следващ тон) за кацане в работни дни, 50 лв. (+12 за всеки следващ тон) през почивни дни и официални празници; при същия тонаж самолети от вътрешни полети ще заплащат 25 лв. за кацане в работни дни, и 30 лв. през почивни дни и официални празници - за паркинг въздухоплавателни средства за базиране до 24 часа ще заплащат 4,00 лева; за един час – 0,50 лева; - за паркинг въздухоплавателни средства с писмено удостоверени за базиране над 24 часа ще заплащат 2,00 лева за 24 часа.

Издаване на разрешителни за достъп:

 - пропуск за достъп на лица: първоначално издаване – 10,00 лева без ДДС; издаване при изтичане срока на валидност – 10,00 лева без ДДС.  - пропуск за достъп на моторни превозни средства: първоначално издаване – 10,00 лева без ДДС; издаване при изтичане на срока на валидност – 10,00 лева без ДДС. 

Цена на услуга за кацане не се заплаща в случаите, когато въздухоплавателни средства изпълняват полети за проверка на техническата и летателната им годност (облитане), и оказване на спешна медицинска помощ. 

Превозвачите заплащат еднократно цена на услуга за кацане при изпълнение на тренировъчни полети независимо от броя на фактическите излитания и кацания на едно и също въздухоплавателно средство в рамките на едно денонощие на едно и също летище.

Цена на услуга за паркинг не се заплаща в случаите, когато излитането на въздухоплавателни средства се задържа поради мероприятия, свързани с безопасността и/или сигурността на полета, форсмажорни причини, оказване на спешна медицинска помощ.

Тъй като летището е общинско и е без аналог в страната, за база са послужили таксите от Наредбата за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в България, от Тарифа 5 за таксите, които се събират в системата на транспортното министерството, както и цените на услуги, предлагани на държавната летателна площадка „Балчик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама