251 работни места бяха обявени на младежка трудова борса в Русе

15:19, 20 окт 16 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирана трудова борса, насочена към заетост на младежи в различни области на местната икономика, се проведе днес, 20 октомври 2016 г., във Военния клуб в град Русе, съобщават организаторите. 

Тя бе организирана от Агенцията по заетостта и дирекция „Бюро по труда”-Русе, в съответствие с Националния план за действие по заетостта 2016.

Двадесет работодатели са представили дейността на фирмите си. Те са обявили общо 251 свободни работни места предимно в сферата на производството на компоненти за автомобилостроенето и машиностроенето, химическата промишленост, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, конфекционното производство, строителството и др. Презентирани са и обявените места за набиране на резервисти в БА.

Най-много свободни работни места обявиха от “Витте аутомотив България” ЕООД - 55, „Монтюпе” ЕООД – 51, “Дунарит” АД - 50, “Топ Ман”ЕООД - 33, “Делта текстил - България” ЕООД - 15, „МИК БГ” ЕООД -16,  „Кансер ЛТД” ЕООД - 10.

На борсата са присъствали и представители на Кариерния център към Русенски университет и Центъра за кариерно ориентиране към МОН – Русе, които също консултираха младите русенци.

Борсата е била посетена от 211 младежи – регистрирани безработни лица от община Русе, студенти от Русенския университет “Ангел Кънчев” и ученици от професионални гимназии в града. Младите хора са проявили интерес към всички работодатели, като са провели индивуални разговори и са представили своите автобиографии.

В рамките на форума е била организирана и информационна среща за работодатели на тема: „Европейска мрежа на службите по заетостта - EURES, достъп на работодателите до услугите за мобилност на пазара на труда”. На участниците е била предоставена и информация за реализацията на проект „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”, 2014 – 2020, както и за търсещите работа младежи до 29 години включително и работодателите в област Русе.

Общите констатации от обратната връзка с присъствалите на трудовата борса са, че я намират за полезна като възможност за директни контакти с работодателите. От своя страна работодателите изразяват задоволство от срещите с търсещите работа лица и готовност за участие и в други подобни мероприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама