РИОСВ проверява нова серия сигнали за замърсявания в Русе, Мая Манолова идва за среща по проблема

09:47, 21 окт 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество русенци от различни квартали алармираха късно снощи за силни миризми на нефтопродукти и изгорял бакелит.

"Градът е обгазен безобразно. Това вече не се търпи", сподели общинският съветник Иво Пазарджиев, който настоя за среща с отговорните институции и дори ефективни протести с блокиране на възлови кръстовища и Дунав мост в случай, че не се вземат мерки за разрешаване на трайния проблем, тормозещ русенци все по-сериозно от началото на септември.

Във връзка с това от РИОСВ-Русе съобщиха, че експерти на екоинспекцията извършват извънредни проверки на обекти от Източна промишлена зона на града по повод снощните сигнали за миризми на нефтопродукти.

На 20 октомври след 23 часа са постъпили 15 сигнала на граждани първоначално в кварталите „Здравец“, „Здравец-Изток“, „Родина“, а по-късно и от ул. „Борисова“ и централните части.

Резултатите от проверките ще станат ясни след приключването им.

Междувременно стана ясно, че Омбудсманът на Република България Мая Манолова идва в Русе за среща с инициативния комитет организирал последните протести срещу замърсяването на въздуха в града.

Това заявиха от групата "Не на обгазяването в Русе". Срещата ще се проведе от 15 часа в сградата на Русенската стопанска камара на ул. „Църковна независимост“ №35.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама