Двама на обща възраст 171 г. "олекнаха" с над 11 000 лв. при поредните телефонни измами

11:08, 21 окт 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За две нови телефонни измами в Русе съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

На 20 октомври във Второ РУ на ОДМВР-Русе е подаден сигнал за едната извършена измама. Установено е, че на домашния и на мобилния телефони, ползвани от 84-годишен мъж, се обадило лице от мъжки пол, което се представило като "инспектор Попов от Криминална полиция". Той му заявил, че имало списък с лица, които щели да бъдат обрани и неговото име фигурирало в този списък. Поискал от него да съдейства на полицията.

Обяснил му, че трябва да сложи парите и ценностите си в плик, да го увие в алуминиево фолио и да ги сложи в хладилника, след което да ги остави под пързалка в близката градинка. Мъжът направил всичко, което "инспекторът" му казал.

След като оставил парите се свързал по телефона със сина си и разбрал, че е измамен. Нанесената щета е в размер на 7 900 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Другата измама е извършена за времето от 15 часа до 17 часа на 19 октомври. Неизвестен извършител с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е възбудил и поддържал у 87-годишен мъж от Русе заблуждение, като се е представил за негов племенник "Евгени" и го помолил да даде пари (капаро) за спешна сделка на негов приятел "Румен Николов".

Мъжът първо около 16.10 часа е дал сумата от 2 500 лв. на непознато младо момче на възраст около 28 години, а по-късно около 17 часа е дал сумата от 800 лв. на същото момче. С тези си действия неизвестния извършител е причинил имотна вреда на обща стойност 3300 лв.

Пострадалият е разпитан. Образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама