В Русе се проведе юбилейното 20-то издание на фестивала "Талантът възраст няма"

18:42, 22 окт 16 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 22.10.2016 г., в Зала „Филхармония” се проведе традиционния фестивал на любителското творчество „Талантът възраст няма”, организиран от Съюз на пенсионерите 2004 Русе, съобщават домакините. 

В програмата взеха участие художествени колективи на възрастните хора от Русенска област, от крайдунавските градове – Свищов, Силистра, Тутракан и Гюргево.

Събитието са уважили Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, Мариела Личева, директор на Дирекция „Здравни и социални дейности” в община Русе, областното ръководство на Съюза, много гости и приятели на участниците.

Заместник областният управител е връчил поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, в който се казва: „Всички, които днес сте участници в този пъстър музикален празник  сте доказателство и пример за дух, отдаденост и заразителна енергия, които проявявате въпреки годините. Приемете искреното ми уважение и възхищение за мъдростта, благородството, труда, опита и вярата, с която посрещате всеки нов ден. Убеден съм, че и занапред ще продължите с любов и ентусиазъм да раздавате себе си и да внасяте красота, настроение и радост в ежедневието на възрастните хора! ”.

Колев е изразил своето уважение и възхищение към всички хора от третата възраст, които с ентусиазъм и енергия съхраняват традициите и българщината, както и възпитават в добродетели младото поколение.

Присъстващите са имали възможност да се насладят на богата музикална програма, в която са взели участие десетки пазители на фолклорните традиции в региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама