Отбелязаха 115 години от основаването на читалището в Писанец

08:35, 23 окт 16 / Култура 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 22.10.2016 г., в  с. Писанец се проведе тържествено отбелязване на 115 години от основаването на читалище „Просвета 1901”, съобщават организаторите.

Тържеството събра жителите и гостите на селото на площада, където с богата музикална програма беше отпразнувана тази забележителна годишнина.

Сред официалните гости дошли на събитието са  Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, Георги Георгиев, кмет на община Ветово и неговите заместници Исмаил Селим и Ивайло Кадишев, Мехмед Мехмед, председател на Общински съвет Ветово, Росица Антонова, кмет на с. Писанец, проф. д-р инж. Красимир Ениманев, председател на Русенската стопанска камара, общински съветници, кметове и представители на читалищата от населените места в Общината и други.

Тържеството бе открито от фанфарния оркестър при СОУ „Васил Левски” Ветово, който създаде изключително настроение на присъстващите.  Стефка Димова, председател на читалищното настоятелство представи доклад за дейността и историята на читалището.

Заместник областният управител връчи поздравителен адрес на Стефка Димова от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. Станимир Станчев изрази своето задоволство и благодари, че е част от този празник.  Той изрази още и своите адмирации към колектива на читалището, който с постоянство и отдаденост отстоява позициите си и съхранява българщината, защото правилният път, който всеки от нас трябва да следва е именно запазване на традициите, бита и културата. 

Евродепутатът Илияна Йотова също поднесе подравления по случай годишнината на читалището.

Самодейни състави  и изпълнители от населените места в общината се погрижиха за доброто настроение на всички.

Официалните гости имаха възможност да разгледат и обновения салон на читалището в с. Писанец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама