В. Горанов: Фокусираме се върху големия проект "Хемус", пътят В. Търново - Русе ще дойде след това

16:07, 25 окт 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Оставаме в дълг към Северна България, поради което съм един от най-яростните привърженици на приоритизирането на автомагистрала "Хемус". Да, това е голям и скъп проект, но се надявам че след въвеждане на тол системата за тежкия трафик след 2018 г. да имаме достатъчно средства да го завършим. От друга страна пътят Русе - Велико Търново е естествено продължение на това, но няма как бързо да решим всички въпроси, които не са решавани десетки години. Мисля че е хубаво да се съсредоточим първо върху по-големия проект, след това ще ни бъде доста по-лесно да стигнем до отклонението от Търново през Бяла до Русе". Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, който е на посещение в Русе. 

Той се срещна с кмета Пламен Стоилов и неговата администрация, направи работно посещение в НАП - Русе, както и в русенската митница. 

Горанов похвали работата на всички институции, като заяви, че се наблюдава устойчиво нарастване на постъпленията в приходната агенция и в митниците. В частност "Митница" - Русе отчита 50 млн.лв. повече в сравнение със същия период на миналата година, което е сериозен ръст за мащабите на териториална митница. Ръст се наблюдава и на национално ниво, като се очаква постъпленията от всички митници да надхвърлят 2 млрд.лв., което ще даде възможност дефицита за 2016 г. да бъде сведен до нула. 

Що се отнася до проектите на местно ниво, финансовият министър се ангажира с финансова помощ за рехабилитацията на пътната мрежа, в частност бордюри и тротоари. Той похвали и всички русенски общини за вече сключеното споразумение с националната агенция за приходите, след което всеки гражданин, който притежава Персонален идентификационен код, ще може безплатно да използва електронните услуги на местните администрации. По този начин област Русе се е превърнала в първата в България с пълно покритие на подобни споразумения. 

Горанов коментира още, че нарастването на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. няма да окаже сериозен натиск върху пазара на труда, подобен натиск в момента оказва липсата на квалифицирани кадри. В този смисъл трябва се мисли за доходите, които трябва да нарастват изпреварващо, а в противен случай се рискува качеството на работната сила в България да се влошава постоянно, а младите българи да напускат страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама