230 деца участваха в спортния празник на ДГ „Русалка“

23:42, 26 окт 16 / Спорт 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в спортна зала „Дунав” се проведе спортният празник на ДГ „Русалка” под мотото „Все по-далеч, все по-бързо, все по-високо”. Събитието е заключителната инициатива от едноименния проект на детското заведение, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

В празника взеха участие 230 възпитаници на детската градина. Специални гости и участници бяха децата от Детски център „РАЛИЗ” и техните ръководители. Залата беше пълна с родители и много приятели на ДГ „Русалка“.

Спортният празник беше открит с гимнастическа композиция със знамена, изпълнена от децата от ІVв група, след което трите отбора – „Рачета”, „Рибки” и „Жабки” си оспорваха първото място в забавни състезания.

В играта „Водни обитатели“, 3-4-годишните деца се пързаляха и се „гмуркаха” в басейни. „Пиратите” във втората игра откриха писма в бутилки, които се оказаха указателни карти, водещи до истински съкровища. Сериозни изпитания преодоляха малчуганите на възраст 4-5 години в играта „Спасители”, а 6-7-годишните трябваше да проявят бързина и ловкост в играта „Рибари“.

В двете съвместни игри с децата от Дневен център „РАЛИЗ” водещо беше сътрудничеството и взаимната подкрепа.

За всички участници в празника имаше награди – федербали, топки, пъзели, домино. Mажоретният състав, фолклорният ансамбъл и студията за съвременни танци на детската градина поздравиха публиката и състезателите със своите изпълнения. Празникът завърши с голямо Дунавско хоро, в което всички се включиха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама