Европейски измерения в професионалното образование и обучение обсъждат в Русе

16:01, 27 окт 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втората Регионална конференция на тема „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“ се провежда днес в конферентната зала на Гранд хотел „Рига“.

Организатор на събитието е Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО), която е представител в европейската мрежа за обмен на опит в областта на професионалното образование и обучение ReferNet в България. Мрежата е създадена към Европейския център за развитие на професионалното образование, като ключовите продукти на дейността са доклади и анализи.

Сред официалните гости на конференцията бяха Станимир Станчев, заместник областен управител на Русе, Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Татяна Пашинова, заместник изпълнителен директор на Агенция по заетостта, Кремена Калчева, главен директор на главна дирекция „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта, Димитър Райнов, началник на РУО Русе, Емилияна Димитрова, председател на НАПОО, Вартан Вартанян, директор на „Регионална служба по заетостта“ Русе и др.

Заместник областният управител отчете, че всички заинтересовани страни в този процес трябва да обединят усилия, за да може на по-късен етап да се похвалят с по-добри резултати, свързани с професионалното обучение и последваща реализация на младите хора.

В програмата на конференцията са включени: представяне на RеferNet мрежата, представяне на резултатите от проучване на международната мобилност в началното професионално образование и обучение, добри практики – участие в ученическа мобилност на ученици от професионални гимназии и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама