Емил Милушев: Искането за моето отстраняване се базира на невярна и силно преувеличена информация

09:44, 02 ное 16 / Политика 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Информацията, разпространена вчера от групата на ВМРО, с която се иска и моята смяна като председател на Постоянната общинска комисия по ЗОРС, е невярна, и не е предпоставка за моето отстраняване. Няма влязла в сила присъда срещу мен, има наложено административно наказание и глоба, което е равносилно на акт от Пътна полиция". Това заяви пред Topnovini.bg общинският съветник Емил Милушев (ГЕРБ), чието отстраняване бе поискано вчера от групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен". 

"Законът е ясно разписан - ако срещу мен влезе в сила присъда, това ще прекрати правомощията ми на общински съветник", допълни той.

Милушев бе категоричен, че разпространената информация е невярна и силно преувеличена, като освен това се базира на съдебно решение, което вече е било отразено в медиите. Той напомни, че няма процедура по която Общински съвет може да гласува неговото отстраняване като председател на комисия по предложение на политическа група, а Правилникът посочва ясно как се случва това - по предложение на Председателя на местния парламент, или чрез гласуване в съответната комисия по предложение на 1/3 от нейните членове (в случая - 4). Краен вариант е групата на ГЕРБ да поиска отзоваването му като общински съветник, и на негово място да влезе следващият от листата. 

Емил Милушев заяви още, че няма намерение да подава оставка, и е изненадан точно групата на "Патриотите" да говори за политически морал, имайки предвид кандидатурата им за президент. Той заподозря именно политически игри дни преди вота за държавен глава, и изрази надежда, че казусът ще бъде разискан и обсъден в Постоянните комисии след като се уталожат изборните страсти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама