В Русе стартира 12-тото издание на научната конференция "Горещи точки в педиатрията"

16:44, 04 ное 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Канев Центъра на Русенския университет стартира 12-тото издание на медицинската конференция "Горещи точки в педиатрията". Участие ще вземат водещи специалисти в медицината от различни лечебни заведения в страната. Паралелно с пленарните доклади и дискусиите, във фоайето на залата се представят най-актуалните продукти на фармацевтичните компании.

В церемонията по откриването се включиха ректорът на Русенския университет, проф.д-р Велизара Пенчева, зам. областният управител Станимир Станчев и специалистът от УМБАЛ - Русе доц.д-р Свилен Досев. Председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, д-р Даниела Дариткова, изпрати поздравителен адрес, в който благодари на колегите си за отдадеността им към професията и грижата за най-малките пациенти, и пожелава успех на конференцията. 

По-рано през деня пресконференция дадоха доц. д-р Свилен Досев, проф. д-р Иван Литвиненко – детски невролог, ръководител катедра Педиатрия към МУ-София и ръководител клиника Детска неврология към Института по Педиатрия (СБАЛДБ-София) и проф. Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Те разказаха накратко за идеята зад подобни научни конференции, както и за част от проблемите пред педиатрията като цяло.

Събитието се организира от Съюз на учените - Русе, Русенски университет "Ангел Кънчев", Медицински университет - Варна, катедра Педиатрия и УМБАЛ-Русе. Генерални спонсори са множество фирми производители на медицинско оборудване и фармацевтика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама