3 социологически агенции на изборите в Русенско

09:21, 05 ное 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съгласно решение на ЦИК за област Русе са определени 20 секции, където ще бъде проведено експерименталното машинно гласуване. В Бяла и Ветово ще има по 2 секции, където ще може да се гласува машинно. В Русе секциите са 16.

7 от тях са разположение в СУ ”Възраждане”, в Гимназията по Европейски езици са 2, в Немската гимназия „Фридрих Шилер” също са 7.  

Хората, които ще гласуват в тези секции, ще имат право на избор дали да дадат своя вот за президент и вицепрезидент машинно или с хартиена бюлетина.

Техниката за машинното гласуване ще бъде доставена днес, след 14 часа. След приключване на изборите машините ще бъдат прибрани.

Секционните комисии са преминали през обучение за машинното гласуване. "Лесно е, няма нищо притеснително", каза Мирослава Маркова – председател на РИК – Русе.

Хартиената разписка, която издава машината, се пуска в отделна урна. В протокола, в който се попълват всички резултати от изборите за президент, има отделна графа за машинното гласуване.

3 социологически агенции са подали заявления за екзит пол в Русенска област. Това са АФИС, Екзакта Рисърч груп и Алфарисърч.

АФИС ще има 3 представители в с. Щръклево, 7 – в кв. Дружба и в ОУ „Т. Кърджиев”

Екзакта Рисърч груп ще има представители в 5 секции: 3 в Русе и по 1 в Бяла и в с. Помен. Алфарисърч ще има представители само в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама