Около 40 русенски ученици проявиха интерес към Деня на отворените врати в Онкологичния център

15:20, 09 ное 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 40 ученици от Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе се включиха в Деня на отворените врати на Комплексен онкологичен център - Русе. Инициативата се провежда за първа година в лечебното заведение, като една от основните цели е да повиши интереса на  от 10,11 и 12-и клас от паралелка „Биология” на гимназията. 

Управителят на КОЦ - Русе д-р Камен Кожухаров обясни, че идеята за подобен информационен ден е на самото лечебно заведение, като се надява традицията да продължи и през следващите години. При по-голям интерес от страна на учениците към инициативата ще бъдат включени и други учебни заведения от града. Ръководството на медицинския център се надява, че срещите със специалисти ще "запалят" някои от децата, и ще го насочат към обучение в медицинските специалности, от които страната има толкова голяма нужда. 

Децата имаха възможност да влязат в лекарските кабинети, да видят оборудването, с което се работи ежедневно и да се запознаят с медиците в лечебното заведение. Те се срещнаха и със специалисти-онколози, от които научиха какви процедури се извършват в КОЦ - Русе, да се запознаят с по-нетрадиционната медицинска апаратура, и да чуят подробности за сложния и интересен свят на клетъчната биология. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама