Русенското Средно училище за европейски езици отбелязва 55-а годишнина

19:04, 11 ное 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония тази вечер в Канев център към Русенския университет бе отбелязана 55-тата годишнина от създаването на Средно училище по европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ". За да почетатт годишнината залата бяха препълнили настоящи и завършили възпитаници, родители и партньори. 

Учебното заведение отваря врати през учебната 1961/1962 година като първата извън столицата политехническа гимназия с преподаване на руски език „Максим Горки”.

През 1981 година гимназията прераства в Единно средно политехническо училище. Приети са първите първокласници, които изучават руски език.

През 1991 година, в резултат на засиления интерес към чуждите езици, в училището са разкрити гимназиални класове с интензивно изучаване на английски, немски, френски, испански, италиански език. Така се ражда Средното общообразователно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”.

Като приемник на езиковата гимназия „Максим Горки” СОУ за европейски езици съхранява обучението по руски език и развива преподаването и на другите основни европейски езици. Училището сред първите в страната въвежда изучаването на английски, немски и френски от първи клас.

Днес СУ за европейски езици е профилирано в сферата на чуждоезиковото обучение и усилията на преподавателския екип са насочени към осигуряване на образование с високо качество, което отговаря на Държавните образователни изисквания и е съизмеримо с европейските критерии. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама