С концерт на БТР приключва честването на 60 години от създаването на русенския Тубдиспансер

20:46, 11 ное 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С концерт на рок легендите БТР и празнична вечеря в Гранд хотел "Рига" бе отбелязана 60-тата годишнина от създаването на "Специализирана болница за активно лечение за пневмо–фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе ЕООД“, или както все още е известна сред русенци - "Тубдиспансер". 

Тържеството бе съпътствано от есенна научно-практическа конференция на Българското дружество по белодробни болести, която се проведе в зала „Европа“ днес. Приветствие към присъстващите отправиха областният управител Стефко Бурджиев и управителят на болницата д-р Светослав Дачев. На събитието присъстваха още народни представители, ръководители на здравни институции, водещи лекари от Русе и страната и др. 

„Специализираната болница вече 60 години просперира и утвърждава качества като професионализъм и принципност, а организираната конференция е поредното доказателство, че  с постоянство и мотивация се придава значимост на важни теми като здравеопазването“, се казва в поздравителния адрес на кмета Пламен Стоилов. 

Доц. д-р Стефко Бурджиев връчи на д-р Дачев поздравителен адрес, плакет на областен управител на област Русе и удостоверение за съществен принос в осигуряване на  качествени медицински грижи и високо ниво на здравно обслужване.

Самата конференция е едно от най-големите национални научни събития в областта на белодробните. В дунавския град пристигнаха пулмолози от цялата страна, за да се включат в Есенната научна среща на Българското дружество по белодробни болести, която ще продължи до 13 ноември.  

Научната среща ще разгледа и епидемиологията на туберкулозата в Русенска област. Сред разглежданите теми са още домашната кислородотерапия и интерстициалните белодробни болести. В неделния ден ще се проведе модул от продължаващото следдипломно обучение на лекарите пулмолози, посветен на бодиплетизмографията – високоспециализиран специфичен метод за пълна оценка на белодробната функция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама