Малко над 36% е избирателната активност на изборите за президент в област Русе към 17:00 часа

10:17, 13 ное 16 / Политика 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 17:45

Избирателната активност към 17:00 в област Русе е 36.31%, а в община Русе 34.21%. Това съобщиха на пресконференция председателят на РИК - Русе Мирослава Маркова и секретарят на избирателната комисия Десислава Дивчева. 

Не са получавани нови жалби, няма и проблеми в изборния процес.

Екипи на Енерго-Про работят в община Бяла, където в 2-3 населени места има проблеми с електроснабдяването. Те ще направят всички възможно за да няма проблеми в края на изборния ден, уверили са от дружеството. При евентуални проблеми изборните секции ще бъдат оборудвани с необходимата апаратура за да продължат нормално работата си. 

Към 13:20

Избирателната активност в област Русе към 13:00 е 25.84%, а в община Русе е 25.43%. Активността е значително по-висока от миналата седмица по същото време, когато към 13:00 в областта бяха гласували около 15%, а в общината - 14%. Това съобщи председателят на РИК - Русе Мирослава Маркова. 

Получени са 7-8 жалби, по които се работи, към момента няма сериозни наршения които могат да повлияят на изборния процес. Жалбите са свързени предимно с предизборна агитация и предизборни материали в близост до избирателните секции. 

Лошото време не се отразява на изборния процес, засега няма сигнали, свързани с проблеми в тази връзка. 

Около 5-6 социологически агенции следят изборния процес.

Към 10:20

8.68% е избирателната активност в област Русе на изборите за президент към 10:00. Това съобщи председателят на РИК - Русе Мирослава Маркова. В община Русе са гласували 8.54%. Активността е почти същата като и през миналата седмица.

Проверена е една жалба, която е била неоснователна, в момента се проверява и друга  жалба за изборна агитация в с. Голямо Враново. Не са постъпвали жалби за проблеми с бюлетините, каквито са били съобщени в други части на страната. 

Към този момент няма проблеми с изборния процес, няма образувани и големи опашки през избирателните секции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама