БСП - Русе: Дори при смяна на властта ще има приемственост в реализацията на полезните местни проекти

13:40, 14 ное 16 / Политика 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В Русе бе регистрирана силна подкрепа за ген. Радев, съпоставима с националния вот. На местно ниво обаче бе развенчан мита, че младите хора гласуват за ГЕРБ. Това е видно както от демографските резултати, така и от студентската Секция 159, където младежите са гласували 65.28% за ген. Радев, и едва 24.93% за Цецка Цачева". Това заявиха на пресконференция в деня след изборите представители на общинските и областните структури на БСП - Русе. 

Социалистите побързаха да уверят, че дори при смяна на властта няма да има промяна в работата между държавна и местна власт, и че ще има приемственост във всички започнати проекти, които са добри за хората. "Следващото правителство няма да се интересува от коя партия е кметът на населено място, ще се работи с всички", заяви Александър Неделчев. 

Иван Иванов коментира, че най-силна подкрепа Цецка Цачева е реализирала в малките населени места в областта, като социалистите си обясняват това с натиска върху хората от страна на местни лидери на ГЕРБ. Ромските секции също са били много активни в началото, но след като е станало ясно че победата за Румен Радев е била сигурна, ромските лидери са били оттеглени и гласуването на практика е спряло. Иванов даде пример със Секция 51, където активността е била 25%, Секция 52 - 9.62%, Секция 53 - 18.58%. 

Представителите на БСП са получили и сигнали, че в много от лечебните заведения също е упражняван натиск върху гласуващите, като това е дало отражение върху крайните резултати, на места с огромни отклонения от регионалните. Д-р Пенчо Милков обърна внимание и на нарушенията при редовната "плакатна война" в града, като заяви, че за пореден път са извършени недопустими престъпления, квалифицирани като безобидните "хулигански прояви". 

"Трябва да признаем че резултатите за нас са изненадващо добри. Всички си даваме сметка че това е в резултат на лошата кандидатура на ГЕРБ, и в същото време на отрицателния протестен вот на българските граждани. Тези неща не ни главозамайват, ние си правим нашите изводи и ще се постараем да оправдаем надеждите на българския избирател", заяви от своя страна русенският депутат на партията Добрин Данев. 

Божидар Йотов коментира, че от тук нататък пътят пред местните структури е ясен - всички ще се готвят усилено за избори, особено в настоящия момент, когато партиява започва да излиза от летаргията. Той обаче повтори тезата, че не е имало нужда премиерът Борисов да подава оставка точно в този момент, и заяви, че ако ГЕРБ наистина се възприемат като национално отговорна партия, е трябвало да приемат поне Бюджет 2017. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама