Доброволци от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ предадоха знания за здравословния начин на живот на свои връстници

15:05, 17 ное 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 17 ноември, в аулата на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се проведе първото от поредицата обучения в рамките на проект „За един по-здрав живот”, съобщават организаторите. Той се реализира от сдружение „Евромед Консулт“ в партньорство с Български младежки Червен кръст – Русе, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт, по програма „Знание и растеж“.

Основната цел на инициативата е да стимулира здравословния начин на живот и здравословното хранене, като важна част от ежедневието на подрастващото поколение, посредством провеждане на лекции на деца между 6 и 15-годишна възраст в училищата на територията на град Русе. Методът, който се използва, е „връстници обучават връстници”. 

По време на лекцията в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ обучените доброволци разясниха на своите връстници колко е важен здравословния начин на живот. Темите, които бяха разгледани, включваха: „Здравословни навици за хранене”, „Последици от липса на физическа активност”, „Последици от вредното влияние на алкохол и тютюнопушене”, „Как да готвим здравословно”, „Влиянието на стреса сред младежите”, „Как да тренираме ефективно”. 

Следващото обучение ще се проведе на 21 ноември с ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в конферентната зала на БЧК. Доброволците ще изнесат лекции и пред учениците от ПГ по туризъм „Иван Павлов“ и ОУ „Отец Паисий“. 

Участниците в проекта ще имат възможността да представят усвоените знания и умения в кулинарен двубой, който ще се проведе на 25 ноември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама