Отбелязаха 150-ата годишнина на ОУ „Отец Паисий“ в Русе

09:04, 22 ное 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В "Канев център" се проведе празничен концерт по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“, съобщават от Областна администрация Русе.

Домакин на събитието беше Биляна Алексиева, директор на училището, а сред официалните гости бяха Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, Димитър Райнов, началник на РУО Русе, Сашо Щерев, началник на отдел „Образование” в община Русе, Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ в община Русе, проф. д-р инж. Пламен Даскалов, зам.- ректор по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „Ангел Кънчев”, учители, ученици и много гости.

Заместник областният управител връчи букет цветя и поздравителен адрес на г-жа Алексиева, от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, в който се казва:

„За мен е истинско удоволствие да Ви поздравя по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“. Използвам настоящото тържество, за да отправя своите най-искрени благопожелания и към учителите, учениците и родителите!

През далечната 1866/1867 година е създаден най- старият първообраз на  днешното училище „Отец Паисий“.  Вече век и половина, колективът му възпитава младите хора в нравствени добродетели, човеколюбие  и патриотизъм и дава своя съществен принос за изграждането им като достойни, знаещи и можещи  личности. “.

В своето приветствие, г-н Станчев е изразил своето уважение за труда и професионализма на г-жа Алексиева и нейния екип, като подчерта,че професията, която са избрали е една от най- благородните, съобщават още от Областна администрация Русе.

Той е отправил и своите благопожелания към учениците, да усвояват това, на което ги учат техните учители, да бъдат упорити, любознателни и успешни. Тържеството продължи с богата празнична програма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама