В Русе стартира инициативата "16 дни срещу насилието над жените"

16:07, 25 ное 16 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационният център на евродепутата Мария Габриел в Русе, доброволците към сдружение „Център Динамика” и клубът на социалния работник към Русенския университет „Ангел Кънчев”дадоха начало на инициативата „16 дни срещу насилието над жените”, която ще продължи в периода 25.11 -10.12.2016г. Информацията съобщават организаторите на кампанията.

Събитието е част от Европейската кампания Step up за премахване на насилието срещу жени и цели обединение за качествен скок, за промяна в законодателството и политиките, за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие основано на пола.

Началото на инициативата е поставено днес, 25 ноември - Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените - заедно със студенти от специалност Социални дейности, Факултет „Обществено здраве и здравни грижи” в Русенския университет. По време на кампанията ще бъдат раздавани информационни материали и афиши и ще бъдат проведени редица срещи и обучения по темата.   Допълнително предизвикателство за студентите е конкурсът за есе на тема „Заедно срещу насилието – за правата на човека”, който организаторите обявиха в рамките на кампанията „16 дни срещу насилието над жените”. 

В надпреварата могат да вземат участие всички студенти, обучаващи се във висши учебни заведения в Русе. Есетата трябва да са с обем до 2 стандартни страници и да се изпратят до 08 декември  2016 г. на електронна поща: [email protected] 

В края на кампанията на 10 декември - Световния ден за правата на човека – в Русенския университет ще бъде организирана среща дискусия и ще бъдат наградени тримата победители в конкурса. 

Тази информационна акция кореспондира в пълна степен с националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, която Мария Габриел провежда в партньорство с държавни институции и организации на гражданското общество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама