От 25 до 27 ноември 2016 г. в Шумен се проведе Шестнадесетият национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”, стана ясно днес.

В рамките на надпреварата се състоя и Международно състезание в две възрастови групи – старша за деца от 10 до 12 клас и младша за момичета и момчета от 9 клас. В турнира са участвали 11 ученици от Русе – десет от ПМГ „Баба Тонка” и един от ОУ „Любен Каравелов”.

Всички те са възпитаници на Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ). Ръководител на русенския отбор по информатика, и в двата турнира, е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка” и лектор по информатика в ЦУТНТ.

В оспорвана конкуренция, русенските ученици са се представили блестящо на престижния турнир и завоюваха четири медала. В Международното състезание – старша възраст - Петър Няголов от 10. клас на ПМГ „Баба Тонка” е удостоен със сребърен медал.

На Националния есенен турнир по информатика са отличени - Петър Няголов, завоювал трето място в състезателна група А (11-12 клас) и получил бронзов медал; Валери Станчев от 10. клас на ПМГ „Баба Тонка”, класирал се на трето място в състезателна група B (9-10 клас) и спечелил бронзов медал. Двамата ученици са подготвени от проф. Каталина Григорова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”.

Сред отличените е още Виктор Кожухаров от 8. клас на ПМГ „Баба Тонка”, получил грамота за отлично представяне в състезателна група С (8 клас). Той е подготвен от доц. Пламенка Христова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”. 

Валентин Тамахкяров от 5. клас на ПМГ „Баба Тонка” е завоювал първо място в състезателна група Е (4-5 клас) и спечелил златен медал. Амер Панджаров от 5. клас на ПМГ „Баба Тонка” е заел четвърто място в състезателна група Е (4-5 клас) и бе награден с грамота за отлично представяне. Двамата петокласници са подготвени от Сюзан Феимова.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно