Поредни успехи за възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”- Русе

15:10, 28 ное 16 25 939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 25 до 27 ноември 2016 г. в Шумен се проведе Шестнадесетият национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”, стана ясно днес.

В рамките на надпреварата се състоя и Международно състезание в две възрастови групи – старша за деца от 10 до 12 клас и младша за момичета и момчета от 9 клас. В турнира са участвали 11 ученици от Русе – десет от ПМГ „Баба Тонка” и един от ОУ „Любен Каравелов”.

Всички те са възпитаници на Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ). Ръководител на русенския отбор по информатика, и в двата турнира, е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка” и лектор по информатика в ЦУТНТ.

В оспорвана конкуренция, русенските ученици са се представили блестящо на престижния турнир и завоюваха четири медала. В Международното състезание – старша възраст - Петър Няголов от 10. клас на ПМГ „Баба Тонка” е удостоен със сребърен медал.

На Националния есенен турнир по информатика са отличени - Петър Няголов, завоювал трето място в състезателна група А (11-12 клас) и получил бронзов медал; Валери Станчев от 10. клас на ПМГ „Баба Тонка”, класирал се на трето място в състезателна група B (9-10 клас) и спечелил бронзов медал. Двамата ученици са подготвени от проф. Каталина Григорова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”.

Сред отличените е още Виктор Кожухаров от 8. клас на ПМГ „Баба Тонка”, получил грамота за отлично представяне в състезателна група С (8 клас). Той е подготвен от доц. Пламенка Христова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”. 

Валентин Тамахкяров от 5. клас на ПМГ „Баба Тонка” е завоювал първо място в състезателна група Е (4-5 клас) и спечелил златен медал. Амер Панджаров от 5. клас на ПМГ „Баба Тонка” е заел четвърто място в състезателна група Е (4-5 клас) и бе награден с грамота за отлично представяне. Двамата петокласници са подготвени от Сюзан Феимова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама