БСП - Русе: Идеята за увеличаване на местни данъци и такси е прибързана

11:40, 29 ное 16 / Политика 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Разговаряхме с колегите от останалите политически групи, и в края на краищата смятам, че едно такова решение е малко прибързано, без да се има предвид волята на хората. Именно в тази насока ще действаме ние, нека да видим първо какво ще е конкретното предложение за сесията на Общински съвет". Това заяви в отговор на журналистически въпрос по време на пресконференция днес бившият кмет на Община Русе и областен председател на БСП Божидар Йотов. 

Той коментира, че партията винаги се ръководи от исканията и вижданията на хората, и няма да остане безучастна при разискването на подобни предложения. Коментарите по темата идват в отговор на информация, че Община Русе се кани да увеличи данък "Сгради" и такса "Смет". 

Извън тази тема, от местните структури на партията коментират, че левите депутати ще се включат активно в дебата за промените в изборното законодателство, като на този етап се подкрепя идеята за смесена система - предложение, което вече е обсъдено със специалисти и може да бъде внесено за разглеждане в Парламента. От друга страна БСП е готова да работи като конструктивна опозиция, ако бъде излъчено правителство в рамките на настоящия мандат на Народното събрание. Във всички случаи от партията вече са готови за предсрочни избори, а общото настроение е, че спорните законодателни промени трябва да бъдат направени от следващия парламент. 

Председателят на общинския съвет на партията Пламен Рашев заяви, че в БСП тече една "тиха революция" в правилна посока, за да се излезе от летаргията и от списъка на партии, които народът с референдум е показал, че не са желани на политическата сцена. В този извод се е вгледала партията на последния Национален съвет, и взетите решения са именно в тази посока - нов устав, нова програма за партньорсто с други партии, и нова управленска платформа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама