Русенски студенти имат възможност за стаж в структурите на КТ "Подкрепа"

11:58, 29 ное 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдикален регионален съюз на КТ”Подкрепа” Русе за втори път е една от първите одобрени обучаващи работодателски организации по проект „Студентски практики”, съобщават от синдикалната организация. 

От началото на м. ноември, 2016г.  студенти провеждат в реална работна среда своята студентска практика. В рамките на 240 часа те имат възможност да развият теоретичните знания, придобити в университета, свързани с модерни техники и софтуерни технологии, възможност за контакт с работещи и голям брой работодатели.   Придобиват  умения за работа в екип, комуникативни умения и социални компетентности.

Под ръководството на ментора на практиката – Надка Бончева – Регионален и Административен секретар на СРС на КТ”Подкрепа” Русе, студентите се обучават и имат възможност да придобият квалификация за извършване на оперативна и административна дейност,  извършване координация и планиране на офис дейности, събиране данни и подготвяне периодични, специални и текущи справки, отчети и др.,  подготвяне и оформяне различни документи, работа и поддържане на интернет сайта на организацията.

В програмата на студентските практики е включено запознаването с Кодекса на труда – основен закон за уреждане на трудовите отношения между работника/служителя и работодателя, както и Колективното трудово договаряне /Колективен трудов договор/.  Опитът на организацията е показал, че тези теми предизвикват особен интерес у студентите.

"Ние от изпълнителния съвет на Синдикален регионален съюз на КТ”Подкрепа”, с огромно удовлетворение  споделяме, че  успяваме да сближим контактите си със студенти, преподаватели и ръководство на РУ”Ангел Кънчев”,  като чрез възможностите на студентските практики работим за улесняване прехода от образователните институции към работното място и се опитваме да  повишим успешната реализация на младите хора на трудовия пазар", коментират синдикалистите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама