6 човека се включиха в днешната кръводарителска кампания на МБАЛ - Русе

17:13, 01 дек 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През днешния ден доброволните и безвъзмездни кръводарители, включили се в кампания "Кръвта не е за продан - тя е подарък!", са 6 на брой, съобщават от МБАЛ - Русе.

Днес кампанията се проведе освен в пункта на русенската болница, и в изнесен такъв в Областна дирекция на МВР-Русе.

Инициативата се организира заедно с БЧК-Русе и Русенски университет "Ангел Кънчев", и ще продължи до 23 декември. 

Организирани няколко пункта за кръводаряване, които всички ще могат да посетят и при желание да дарят кръв - от 5 до 7 декември в зала 2.204 на новия корпус на Русенски университет "Ангел Кънчев" и на 14 декември в Областна администрация Русе от 08:00 до 15:00ч. в зала 1, до Пленарна зала.

Освен това паралелно с изнесените пунктове за кръводаряване, такова ще се извършва и всеки работен ден от 12:00 до 16:30ч. във фоайето на хирургичен блок на МБАЛ-Русе.

"Призоваваме всеки един от вас, който желае да помогне с разпространението на нашата кръводарителска кампания, да го направи като изпрати снимка от своето кръводаряване на официалната ни фейсбук страница Многопрофилна болница за активно лечение - Русе АД с хаштаг #BloodIsNotForSale. Накрая на кампанията всички постъпили снимки на страницата на МБАЛ-Русе ще бъдат качени в един общ албум, който да дава пример за доброволно и безвъзмездно кръводаряване! Според лекарите единственото решение на проблема с търговията с кръв е именно доброволчеството. Нека заедно застанем срещу незабранената със закон "незаконна" търговия с кръв! Заедно сме по-силни!", призовават организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама