Общините Русе и Борово ще си партнират по европейски образователен проект

19:22, 03 дек 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе да подпише Споразумение за общинско сътрудничество между Община Русе,  Фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“, СУ „Васил Левски“, гр. Русе и ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Борово по проект „Образователна интеграция – право с дългосрочен ефект“,  по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.  Това предлага администрацията на кмета Пламен Стоилов, става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане в Общински съвет - Русе. 

С Решение на Ръководителя на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ е одобрено за финансиране проектното предложение на Фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“  „Лаборатория за успех“ – бенефициент на Безвъзмездна финансова помощ. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 370 711 лева, а продължителността на изпълнение на дейностите е 24 месеца.

Проектът ще се реализира на територията на общ. Русе и общ. Борово. С реализирането на проекта се цели подпомагане на учениците от етно-малцинствата да се изградят като пълноценни граждани, да постигнат успешна образователна, социална и творческа реализация. 

Проектът е с важно обществено значение и е насочен към подобряване на условията за равен достъп до училищната подготовка и възпитание, повишаване на качеството на образованието в училищата партньори по проекта, включване на родителите във възпитателния процес и др., коментират вносителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама