Нешка Робева дари две уникални картини на родния си Русе, обещава запомнящо се шоу с новия си спектакъл

17:36, 06 дек 16 / Култура 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две картини от личната колекция на Нешка Робева вече са част от фонда и постоянната експозиция на Художествената галерия в Русе.

Новината съобщи популярната бивша състезателка, дългогодишен треньор и създател на поколения златни момичета на българската художествена гимнастика и настоящ хореограф на нарочна пресконференция в „Булстрад Арена“.

Мултифункционалната зала ще приеме на 7 декември от 19 ч. най-новият й танцов спектакъл „Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка“. Наред с нейната трупа „National Art” в него се включва и Държавна опера – Русе.



Концепцията на шоуто на Нешка Робева включва характерните фолклорни елементи, но и използването на елементи от класическите музика и балет. Връзката между фолклора и класиката ще направи главният герой Фигаро – съдържател на ресторант, който успява да забърка голяма каша, като прави едновременно две сватби в ресторанта си, а сватбарите са с коренно различни музикални вкусове. Дали Фигаро ще се справи със сложната и в същото време комична ситуация, ще разберем на 7 декември, когато спектатълът ще бъде представен в „Булстрад Арена“, отбелязаха организаторите.

Наред с това за автентичността на фолклорните елементи ще се погрижи и присъствието на уникални традиционни носии от различни краища на България - колекция, която също заслужава отделно внимание, категорична е именитата русенка. Гласовете на част от солистите пък със сигурност ще изправят хората на крака, обещава Нешка Робева.

Тя коментира, че с радост споделя със своя роден град две картини от личната си колекция, които значат много за нея, но би желала те да продължат да живеят именно сред русенци.



„Йордан Кацамунски бе близък мой приятел. Той бе изключителен художник и аз мисля, че България тепърва ще продължава да го преоткрива. Тази нежност, този илюзорен свят, в който той живееше, е отпечатан в картините му. Лично за мен той значи много. С радост подарявам неговия „Интериор“ на русенци, те заслужават това. За моя портрет, дело на академик Светлин Русев на времето леля Ванга казваше – тази картина ще има своя живот и ще говори на хората. Нека нейният живот да бъде в Русе, където аз съм родена и Русе винаги ще е в сърцето ми. Затова този портрет трябва да е тук. Тази картина е отличена през 1986 г. с наградата на Съюза на българските художници и Олимпийския комитет и е рисувана именно по повод на Олимпийските игри през 1986 г.“, сподели по този повод именитата русенка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама