Областна администрация - Русе с отличие за добри практики през 2016 г.

17:52, 06 дек 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 05.12.2016 г., в Националния дворец на културата в София се проведе церемония по награждаване на отличените в Конкурс за добри практики 2016 година, организиран от Института по публична администрация. Информация за събитието съобщават от местната администрация.

Областна администрация Русе участва в категория „Открито управление“  с Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания.

Заместник областният управител на област Русе, Станимир Станчев благодари на организаторите и запозна присъстващите в ретроспекция с дейността на Съвета и с организирането на фестивал „Светът е за всички“. Той допълни, че фестивалът се провежда  в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Инициативата протича в рамките на два дни – с изложба и богата музикална програма. Фестивалът допринася хората с увреждания да излязат извън обичайната си среда, да преодоляват социалната изолация, да реализират алтернативнии форми на общуване по между си и да създават нови социални контакти.

В тазгодишното осмо издание на фестивала се включиха 656 участници от 4 области – Русе, Разград, Шумен и Велико Търново, а гостите бяха над 1300.

За участието си в конкурса,  Областна администрация Русе получи грамота, а добрата практика ще бъде включена в сборник с добри практики за 2016 г. 

Това е втората практика на Областна администрация Русе, включена в обучителните програми на Института по публична администрация. Първа е „Системата за обмен на знания“ за 2014 г.

Между 28-те областни администрации, Русенската е единствената с признати две практики за добри, които са включени в електронната система на ИПА.

Плодотворното партньорство между Областна администрация Русе и Института по публична администрация е от години и предстои подписването на споразумение за сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама