Бъдещи медицински сестри се запознаха с работата на КОЦ - Русе

14:21, 07 дек 16 25 780 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 50 първокурсници от факултет „Обществено здраве и здравни грижи” към Русенски университет „Ангел Кънчев” се включиха в открит урок на управителя на комплексния онкологичен център - д-р Камен Кожухаров. Информация за срещата съобщават от лечебното заведение. 

Урокът е започнал с кратка история на онкоцентъра, с неговото развитие от отделение по химиотерапия до самостоятелно лечебно заведение. Д-р Кожухаров е разяснил структурата и специфичната дейност на центъра, както и какви са дозировките на медикаментите, които се прилагат. От своя страна бъдещите медицински сестри са се интересували как биха могли да започнат работа в КОЦ-Русе. 

Заедно със своите преподаватели студентите са разгледали отделенията и са видели на практика как протича работният ден на една медицинска сестра. 

В края на срещата е била постигната договореност откритият урок да се превърне в традиция. По повод предстоящия студентски празник, д-р Камен Кожухаров е пожелал на бъдещите медицински сестри да са здрави и да следват мечтите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама