Над 180 000 лв. събраха за обновяване на пианата в Училището по изкуствата в Русе

13:44, 08 дек 16 / Култура 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
182 522 лв. са събрани за близо година в рамките на благотворителната кампания „Талант без граници“, в полза на обновяването на клавирните музикални инструменти на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Кампанията беше организирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, която също се включи в нея със сумата от 10 000 лв. Чрез нея пък пожелаха да дарят средства за кампанията фирма „АС–СТРОЙ“ ЕООД и „Сосиете женерал експресбанк“ АД. Парите вече са по сметка на Училищното настоятелство на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

150 000 лв. бяха дарени в рамките на кампанията „Талант без граници“ от Фондация „Америка за България“. Щедрата подкрепа даде възможност за закупуването и доставянето на нов роял Steinway. В знак на благодарност ученици и преподаватели от училището по изкуствата ще изнесат концерт на 9 декември 2016 г. от 18 часа в концертната зала на учебното заведение. Проявата е под мотото „С роял Steinway &Sons заедно можем повече“.

Още 22 522 лв. са средствата, събрани чрез допълнително разкритата от Фондация „Русе – град на свободния дух“ благотворителна сметка. Те са постъпили благодарение на щедростта на 36 дарители. Сред тях са както бивши и настоящи преподаватели и ученици от училището, така и хора, които искрено вярват в подкрепата на таланта. 743 лв. са събрани и по време на фестивала RACycle, иницииран от клубовете Ротакаркт и Интеракт.

Събраната сума покрива разхода за ремонта на стария концертен роял Steinway и смяната на механиката на 25 пиана.

Всеки един от дарителите, получава дарителско свидетелство, а името му ще бъде вписано в „Книга на дарителите“.

Кампанията „Талант без граници“ ще продължи и през следващата година с набирането на средства за закупуване на 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт клавирни инструменти.

Припомняме, че кампанията „Талант без граници“ стартира в началото на 2016 година, след като стана ясно, че клавирните инструменти в Националното училище по изкуствата са остарели и амортизирани и не са обновявани от десетилетия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама