Отличават най-безопасните предприятия в Русе за трета проедна година

16:21, 08 дек 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заседание на Областния съвет по условия на труд в Русе се проведе днес.

На срещата присъстваха представители на Областна администрация Русе, синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“, Русенска търговско-индустриална камара, Русенска стопанска камара, Конфедерация на работодателите индустриалци в България, Дирекция „Инспекция по труда“, Териториално поделение на НОИ, Дирекция „Регионална служба по заетостта“ и Фондация „Център за безопастност и здраве при работа“.

Съгласно дневния ред Светлана Лазарова, главен инспектор в Дирекция „Инспекция по труда“ представи резултатите от проверки на Дирекцията през деветмесечието на 2016 г. Тя посочи, че през отчетния период акцент в контролната дейност на Инспекцията са били проверките по законосъобразното наемане на работа, работното време и заплащането на труда, както и изпълнението на изискванията по здравословни и безопасни условия на труд.

Членовете на Областния съвет по условия на труд приеха своята индикативна работна програма за 2017 г., в която се предвижда да стартира нова практика на изнесени заседания в предприятия, които осигуряват добри условия на труд.

Бяха обсъдени още методиката и реда за участие в конкурс „Годишни награди за безопасност и здраве в област Русе”.

Боянка Димитрова, регионален представител на КНСБ съобщи за подетата от Синдиката кампания „Искам още 100 лева към заплатата си“.

В края на заседанието, Станчев запозна присъстващите с поредната инициатива на Областна администрация Русе за подобряване работата на Областните съвети и комисии. В ход е изготвянето на анкета, с която членовете им ще могат да оценят тяхната работа, както и да изкажат мнения и дадат препоръки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама