Област Русе с най-много одобрени проекти по трансгранична програма, 2 от тях обаче остават в резерв

16:27, 08 дек 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Плевен се проведе заседание на Мониторинговия комитет към трансграничната програма „ИНТЕРРЕГ V-А Румъния България“, в работата на който като негов пълноправен член взе участие доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на Русе, съобщиха от неговата администрация.

По време на заседанието беше отчетено, че по четвърта и пета приоритетни оси на Програмата има заявен изключително голям интерес. Подадени са общо 245 проектни предложения, като 56 от тях са получили над 60 точки и са допуснати за одобрение от Мониторинговия комитет.

Област Русе е посочена като област на първо място по брой допуснати за одобрение проекти. Областта е на първо място и по обща стойност на средствата, които ще бъдат използвани за разрешаване на доказано съществени проблеми, а именно 3 милиона и 200 хиляди евро. Следващата област е Велико Търново със сумата от 2 милиона и 85 хиляди лева.

Преди да се премине към гласуване стана ясно, че предвидените средства по Програмата не стигат за финансиране на всички допуснати проектни предложения и за 6 от тях – 1 по приоритетна ос 4 и 5 по приоритетна ос 5 не достигат. Така два от проектите на област Русе преминават в резервите и ще бъдат включени за финансиране след освобождаване на ресурс, отбелязаха от Областна администрация - Русе.

Доц. д-р Бурджиев все пак е изразил удовлетворение от решението на органа, в резултат на което Областна администрация Русе ще изпълнява 3 проекта като партньор на Румънския червен кръст, Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе и Окръжен съвет Гюргево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама