"Булмаркет" привлича и чужди експерти за изясняване на случая в Хитрино

20:41, 11 дек 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес бе разпространено изявление от името на ръководството на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД - фирмата собственик на вагоните, които се взривиха, след като влак дерайлира в Хитрино вчера.

В него от фирмата заявяват пълна готовност да съдействат на разследващите органи, като добавят, че за изясняване на случая ще бъдат привлечени и чуждестранни експерти.

Topnovini.bg прилага и пълният текст на изязвлението на русенската фирма.

Във връзка с многобройните запитвания и въпроси към мениджмънта на „Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД от ръководството на дружеството заявяваме следното:

Изразяваме най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичният инцидент на железопътна гара Хитрино на 10.12.2016. Разбираем е огромният интерес към случилото се от страна на обществеността. Към настоящият момент разглеждаме няколко работни хипотези.

Наши експерти и независими такива, които ще бъдат привлечени от чужбина ще работят за пълното изясняване на случая. За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори:

- Къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до този фатален взрив, причинил тази голяма трагедия?

- Изправен ли е бил железния път (стрелките, жп прелезът и др.)

- Има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай?

- Дали не е възникнал скрит дефект по подживния състав?

- Независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон?

„Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД до момента оказва и ще продължи да оказва пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия. Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява от нови факти, включително и нови хипотези.

С уважение, „БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО” ЕООД

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама