Продължава да се разраства IT секторът в Русе

19:34, 12 дек 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една от най-големите български компании за разработка на софтуер - "Мусала софт" е придобила русенската компания от бранша "Върбанов софт". За сделката пише онлайн изданието на capital.bg.

Сделката е сключена в началото на декември, като финансовите параметри остават в тайна, пише изданието. 

Заедно с висококвалифицираните русенски кадри, компанията придобива и договор с високотехнологичен американски производител в областта на биотехнологиите. 

"Мусала софт" отвори свой офис в Русе в края на 2015 г., като продължава да търси нови кадри за увеличаващите се по обем разработки. Разчита се основно на Русенския университет, където вече има разкрита специалност "Софтуерно инженерство", а русенската Математическа гимназия "Баба Тонка" е традиционно силна в информационните технологии. 

Освен в София, Бургас и Русе, българският разработчик има офис и в македонската столица Скопие. Нейните клиенти са основно мултинационални компании от Европа и САЩ, които развиват бизнес в областта на високите технологии, телекомуникациите, финансовата индустрия, а също и правителствени организации. За 2016 година ръстът на бизнеса се очаква да бъде 25%, а целта е до 2020 година броят на служителите в компанията да достигне хиляда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама