Студенти от Русенския университет започнаха практика в Окръжния съд

10:28, 13 дек 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 декември стартира практическото обучение на студенти от Юридическия факултет към Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Окръжен съд – Русе, стана ясно днес.

На база сключения между Русенския окръжен съд и РУ „Ангел Кънчев“ договор студенти ще преминат през практическо обучение, по време на което ще се запознаят отблизо с правораздаването и спецификата на работата в съдебната система. Обучението, което е в рамките на 240 часа, ще протече по предварително утвърдена между съда и университета програма, под контрола на академичен наставник. Под ръководството на съдии и съдебни служители в реална работна среда студентите ще имат възможност да развият теоретичните си знания от университета, да придобият практически опит и да усъвършенстват практическите си умения. 

С участието в проекта Окръжен съд – Русе цели да помогне за подобряване качеството на висшето образование чрез повишаване на неговата практическа насоченост и да повиши познанията на младите хора за работата на съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама