С още 20 000 лв. от дарения ще разполага фонд "Математика на бъдещето" към русенската Математическа гимназия

16:58, 13 дек 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 20 000 лв. се е увеличила сумата по дарителската сметка на Фонд „Математика на бъдещето”. Това стана ясно по време на Третата годишна среща на Обществения съвет към Фонда, която се проведе днес в Русе, съобщават от учебното заведение. 

На нея са присъствали Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе и Председател на УС на Училищното настоятелство към ПМГ „Баба Тонка”, Елена Минкова  – изп. директор на Фондация „Русе – град на свободния дух”, Митко Кунчев – директор на ПМГ „Баба Тонка”, както и русенски бизнесмени, ангажирани с каузата. 

Кунчев е представил пред участниците в срещата отчет за приходите и разходите на Фонд „Математика на бъдещето” през последната година. За този период, в дарителската сметка на Фонда са постъпили над 18 000 лв. Направените разходи възлизат на близо 19 000 лв. Те са основно за финансиране и съфинансиране на участието на възпитаници на гимназията в престижни международни надпревари. Сред тях са:

• Международно състезание по роботика RoboCup Junior, Австрия – 2-3.04.2016 г.; • Международен конкурс за ученическа разработка „Математика и проектиране”, Москва, 1-5.05.2016 г.;  • Международното състезание по англ.език за Югоизточна Европа HIPPO в Италия – 14-15.05.2016 г. и др.

Сред подпомогнатите от Фонда инициативи са и провеждането на Курс по български език и литература за ученици от 7 клас, Пролетен и Коледен МГ куиз, видеоконкурсът „Моите будители” и др.

На Третата годишна среща на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” е било взето решение тези инициативи да продължат да бъдат финансирани, предвид техния успех. Одобрено е и финансирането на Зимен МГ куиз, който се планира да се проведе през февруари 2017 г. 

По предложение на управителя на „Тива Ком” ООД Иван Иванов, на срещата днес е взето решение за учредяване на две годишни премии на Фонд „Математика на бъдещето”, в размер от по 2 000 лв. За нея ще имат право да кандидатстват всички преподаватели и възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”, които имат високи постижения в различни области – образование, наука, култура, изкуство, спорт и др. Кои кандидати ще получат премията ще решава Общественият съвет към Фонда. 

Засвидетелствана е и готовността на Фонда да продължи тясното си сътрудничество с Фондация „Русе – град на свободния дух”. От Фондацията също заявяват готовност за подкрепа на инициативи на Фонд „Математика на бъдещето” и на ПМГ „Баба Тонка”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама