Централният общински пазар в Русе с нова търговска сграда

09:10, 14 дек 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, на Централния общински пазар, кметът Пламен Стоилов официално откри нова сграда, предназначена за базар за промишлени стоки. Информация за събитието съобщава Община Русе.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по икономика и инвестиции в Община Русе Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ към Община Русе Нели Миткова, управителят на „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев, както и граждани.

Още през 2014 г. бяха предприети действия по разработване на проект за реконструиране на нова търговска сграда за покрит базар на промишлени стоки. До този момент, условията не са били подходящи за добра търговия, за съхранение на стоките, а площите не са били оползотворявани добре. Първият етап от изграждането на модерната едноетажна постройка, предназначена за пазарна търговия и всички готови обекти се извърши през 2015 г., припомни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.

Вече е премахната остарялата постройка и е завършена новата търговска сграда, която включва две едноетажни търговски крила на обща площ 900 м2, съединени с централен корпус, покриващ обособена вътрешна пешеходна зона в средата с широчина 3,5 метра. Изградени са 40 нови магазина с модерен вид, нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, снегозадържащи съоръжения на покрива, топлоизолирани външни стени, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част, както и ролетна щора на фасадата към алеята. Всички дървета на територията са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на навесите.

„Общински пазари“ инвестира общо 440 000 лева собствени средства за изграждане на новата сграда. Наемните цени не са високи, което гарантира ниски цени и на стоките, обект на продажба в обектите. Целта ни е да осигурим условия за по-добър и лесен избор на стоки и по-приятно и удобно пазаруване. Всяка година изграждаме нещо ново по пазарите в града ни, ще продължим да предоставяме постоянно все повече качество на нашите наематели и клиенти“, коментира още Кунчо Кунчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама