Пример за партньорство между образование и бизнес показва клуб "Автомобилист" на Русенския университет

15:53, 14 дек 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Vivacom Art Hall в София събра преди дни представители на бизнеса от България и Холандия, ръководители на институции и неправителствени организации, за да участват в дискусията „Обмен на иновативни и традиционни практики между холандския и българския бизнес". Форумът беше организиран от посолството на Кралство Холандия в България. Информация за срещата съобщават от Русенския университет. 

На събитието са присъствали представители на големи фирми от България и чужбина, а сред гостите на форума са били и членове на клуб „Автомобилист“ от Русенския университет. Изпълнителният директор на Шел България - Камелия Славейкова е представила пред публиката русенския болид, разработен от студенти и преподаватели, и участник в състезанието Шел екомаратон. Освен успехите на пистата, отбелязани от Славейкова, дейността на клуба е дадена и като пример за добра практика за партньорство между бизнеса и образованието. 

Посланикът на Холандия у нас Н. Пр. Том ван Оорсхот е бил очарован от иновативните решения, използвани в изработването на болида. Той е пожелал на екипа при следващото си участие на състезанието да успее да се пребори за приза за дизайн. 

Разработката на клуб „Автомобилист“ е предизвикала голям интерес и участниците в събитието са поставили много въпроси, свързани с проектирането и изработката на прототипа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама