Ден на географията в Русе

08:51, 16 дек 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионално управление на образованието – Русе и Географ БГ с подкрепата на община Русе организират на днешния 16 декември Ден на географията в Русе.

В тази връзка са предвидени редица инициативи.

Срещи с ученици и презентация на тема „Географията – древна и съвременна наука“ ще проведат проф. д-р Румен Пенин и ас. д-р Димитър Желев от 9.30 ч. в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ и от 11 ч. в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – гр. Русе.

В следобедните часове пък Денят на географията се мести в Пленарна зала на Община Русе. От 15.15 ч. там започва презентацията “Географията – пътешествие и приключение” на проф. д-р Румен Пенин. От 15.45 ч. “Географ БГ – възможността да знаеш” – презентация на ас. д-р Димитър Желев. В 16.30 ч. трябва да започне и отборно състезание на училищата от града “Географията в Русе”.

Целта на инициативите е да провокира положителен интерес към науката география и географското познание сред младите хора, съобщиха още организаторите.

Във фоайето на Пленарна зала на Община Русе те ще подредят и самостоятелната изложба „Географията като приключение, географията като пътешествие“ с фотографии от пътешествията по света на проф. д-р Румен Пенин.

Проф. д-р Румен Пенин е преподавател по география в СУ "Св. Климент Охридски", посетил е над 100 държави, автор е на поредицата "География на океаните и континентите - География на Африка, География на Южна Америка, География на Северна Америка", "Природна география на България" и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама