Испанската романтична комедия "Бурунданга" ще представи Русенският драматичен театър

14:29, 16 дек 16 / Култура 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Бурундангата те прави да изглеждаш експерт в нещата, от които нищо не разбираш. Бурундангата ти придава толкова повече важност, колкото по-неуверен се чувстваш. Особено се препоръчва за наивници в ролята на пишман злодеи". Това е кратното описание на най-новата пиеса, която ще представи Русенският драматичен театър на 20 декември. Днес на пресконференция бяха представени повече подробности за смелата пиеса на Жорди Галсеран.

"Бурунданга" е романтична комедия за две момичета, две момчета, един старец, една отвара и грешките, които с ентусиазъм допускаме в младостта. "Бурунданга" е романтична комедия, а една такава комедия е немислима без любов. Така режисьорът Ивайло Ненов описва представлението, което е и негова дипломна за магистърска степен по режисура. "Това е пиеса за всички млади по дух, от 15 до 45 години, написана на съвременен език, засягаща съвременни проблеми и поднасяща всичко това със съвременно чувство за хумор", коментира още той.

Заедно с оригиналния сюжет, с умело заплетената интрига и чувството си за хумор, Галсеран предлага и няколко капки от загадъчната бурунданга (наркотик, известен като "серум на истината"). "Серумът" освобождава хората от задръжките и им позволява, волно или неволно, да споделят тайните си. Както може да се предположи, тези разкрития не винаги са лесни, а понякога и доста опасни, както става с двете героини в пиесата на Галсеран. Без да подозират, и двете дами се забъркват в огромна бъркотия от неразбории, недоразумения, неочаквани срещи и още по-неочаквани отвличания и премеждия, изградени с много чувство за хумор и ярки театрални обрати. 

Жорди Галсеран е каталонски драматург, сценарист и преводач. Представя на български деветте пиеси, които за двадесет години го правят един от най-обичаните европейски драматурзи.Те са преведени и стават достъпни благодарение на неговия пръв и най-голям фен у нас – Нева Мичева. Сред тях е и „Бурунданга”. 

Режисьор – Ивайло Ненов сценограф – Десислава Коева композитор – Пламен Мирчев -Мирона  асистент-режисьор– Веселин Тотев 

Участват: 

Ясена Господинова Дайана Михайлова   Ивайло Спасимиров Кадри Хабил  Любомир Кънев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама