Русенски студенти участваха в президентската инициатива "Младежка визия за развитие на България"

16:28, 16 дек 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12.12.2016 г. в гр. София се проведе за пета поредна година инициативата на Президента на Република България „Младежка визия за развитие на България“. Във форума участваха над 120 младежи с висок успех от висши училища в цялата страна. Трима възпитаници на факултет „Бизнес и мениджмънт“ и един на Факултета по електротехника, електроника и автоматика на Русенския университет се включиха във форума. Информацията съобщават от учебното заведение.

Мирослава Джамбазова (завършила с пълно отличие - "Бизнес администрация", ОКС "Магистър", 2016 г. и "Стопанско управление", ОКС "Бакалавър", 2015 г.), Георги Георгиев (дипломиран с отличен успех, специалност "Международни икономически отношения", ОКС "Бакалавър", 2016 г. и в момента се обучава в магистърски курс, специалност "Мениджмънт на европейски проекти") и Александър Алипиев (дипломиран през 2016 г. магистър специалност "Европеистика и регионално сътрудничество", Българо-румънски интеруниверситетски Европа център (БРИЕ), както и колегата им от Електрофакултета Богдан Йорданов (завършил бакалавърска степен в специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ и в момента студент в магистърския курс на същата специалност), се включиха в работата на различните младежки съвети. 

Маг. Мирослава Джамбазова се отзова на покана за участие в Съвета по правни въпроси и вътрешна политика чрез изразяване на становище по тема „Работещи институции – фактор за развитие“. По време на триминутно си изказване тя отправи предложения по темата „Електронното управление – улеснен, достъпен и ефикасен начин за комуникация и контрол върху институциите". 

Георги Георгиев участва в Съвета по външна политика и национална сигурност на тема "Гласът на България - фактор в глобалната политика". Той представи становище, свързано с двупластното разглеждане на националната сигурност - във вътрешен и външен аспект, т.е. обвързване на националните приоритети на България с външната политика, както и огледалната идея, за да се превантират крайни политически идеи. 

По време на участието си в Съвета по външна политика и национална сигурност, Александър Алипиев сподели своите предложения за повишаване на видимостта на България на  международната сцена в контекста на НАТО, ЕС и отношенията ни с трети страни. 

В съвета по енергийни въпроси се включи Богдан Йорданов, който говори за енергийната ефективност, свързаност и либерализация като съставки на бъдещата енергийна политика на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама