28 млади русенски преподаватели получиха сертификати за завършено обучение

16:34, 16 дек 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади преподаватели от Русенския университет получиха сертификати за успешното си участие в школа „Млад преподавател“ по време на заключителната си среща. Информация за срещата съобщават от учебното заведение. 

В третото издание на школата се включиха 28 асистенти, постъпили на работа във висшето училище в последните три години. Ректорът на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева връчи свидетелствата на всички тях.

Специализирани обучения по теми, които участниците избират, дават възможност на младите преподаватели да се адаптират към академичната среда и организационната култура на университета. По време на занятията те се запознават и обменят опит, а в последствие формират интердисциплинарни екипи за работа по проекти. 

В последното издание на школа „Млад преподавател“ бяха включени теми за вътрешната нормативна уредба, за системата за оценяване и поддържане качеството на обучение, лекции за международното сътрудничество и мобилността, иновационните образователни технологии, комуникационни и интеркултурни умения, управление на проекти. Участниците преминаха и 60-часов курс по английски език. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама