Коледният концерт на Младежки дом показа иновативност и коледен дух

21:06, 16 дек 16 / Култура 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много изпълнения, танци и актьорска игра премина коледният концерт на съставите към Общински младежки дом Русе. Информация за пъстрото събитие съобщава Община Русе.

Началото на концерта беше дадено от хор „Свети Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова. По традиция те откриха концерта с празнични коледни песни, а за коледното настроение допринесе и танца на момичетата от балет „Импулс“ с ръководител Петя Бонева, които оцветиха сцената в бяло и червено, коледни шапки и много заряд. 

Всяка година концертът има тема, а този път той премина под мотото „Изгубени в Коледа“.  Новост на събието бе участието на младежите от клуб „Младежки парламент“ с ръководител Теодора Траянова. Те представиха отлична актьорска игра, като излизаха периодично на сцената и внасяха хаос в подредбата на концерта. Мисията им беше да открият Дядо Коледа, а също и директорката на младежки дом – г-жа Красимира Николаева, за да не остане Коледата „изгубена“. Преоблечени като джуджета и снежанки, младежите успяха да впечатлят публиката и да внесат много настроение. На сцената се изявиха и участници от клуба по ушу с ръководител Мария Неделчева. Те представиха техники от китайските бойни изкуства с меч и тояга. Малчуганите от вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска също поднесоха весели коледни песни на публиката. Въпреки че детския състав на фолклорно танцово студио „Зора“ е сформиран само от 2 години, малките танцьори успяха да ни изненадат с фолклорни танцови стъпки. Изпълнение на модерно звучене на фолклорната песен „Чичовите конье“ представиха балерините от „Импулс“, а най-малките от балета изпълниха сцената с маймунки и животинки от новия им танц „Джунгла“. Новосформираният мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова също представи коледен танц с помпони. А какво е един концерт без фолклорните ритми? Танцьорите от „Зора“ с ръководител Мъгърдич Астхигян, разлюляха сцената в „Шопски танц“. 

За финал всички деца извикаха Дядо Коледа в един глас. И тъй като това е Младежки дом, Дядо Коледа също беше на не повече от 17 години. Мисията на джуджетата и снежанките беше изпълнена и на сцената се появи и „изгубената“ директорка – г-жа Николаева. Тя изнесе прочувствено слово, в което изреди само малка част от постиженията на участниците във всички клубове и състави на младежкия дом – участия в международни и национални конкурси, фестивали и първенства от световно значение; значими събития за културния живот на град Русе, организирани от младежки дом; множество награди, купи и медали от конкурси за фотогрофия, рисунка и художествено слово. Ние само можем да пожелаем на нашите възпитаници още много успехи и през новата 2017 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама