Благотворителен базар „Заедно“ подпомага талантите на Freedom

10:52, 17 дек 16 / Култура 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година, ръководителите, децата, родителите и приятелите на Студио за Съвременни Танци FREEDOM при Държавна Опера - Русе, организират Благотворителен базар „Заедно“, с любезната и приятелска подкрепа на Mall Rousse, където ще се проведе базарът до 18 ч. днес.

Целта и идеята на това събитие, на този разнообразен базар, са набиране на средства за децата от студиото, с цел осъществяване участията им на международна сцена в шампионатите от новият танцов сезон през 2017.

Тъй като децата са част от частна формация, принадлежаща единствено и само на своят град и не е включена в бюджета на Общината и прилежащите и за разпределение бюджетни предприятия и центрове, съставът е на самоиздръжка. Като най-проспериращият състав в град Русе, представял града ни, а и държавата ни на множество форуми, както в,така и извън страната, децата се нуждаят от финансиране, разясниха организаторите.

„От тук тръгва и идеята за този благотворителен базар. По време на миналите коледни празници, бе организиран и първият базар „Заедно“. Тази година го провеждаме за втори път, като идеята ни е да стане ежегоден и традиционен за децата и ръководителите на състава. Всяко едно участие на децата от състава на големите международни форуми е свързано с редица плащания: такси участия, транспорт, нощувка и изхранване за периода на състезанията. Но преди всичко това са необходими и костюми за новата продукция, за да можем да представяме града ни и държавата ни, на възможно най-високо ниво“, информират още от ССТ FREEDOM.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама