Едно от русенските "слънца" с нова изява в "Карнеги Хол"

17:25, 20 дек 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец юни 2017 година Тереза Тодорова, която е солистка от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство – Русе с ръководител Наталия Константинова, ще има възможност за втори път да се изяви на сцената на една от най-големите концертни зали за класическа и популярна музика в света „Карнеги Хол“ в Манхатън, Ню Йорк.

Тя получи това право, след като спечели трета награда от Международния певчески конкурс „Ние пеем поп музика“. Той се проведе в САЩ и в него взеха участие изпълнители от цял свят, желаещи да се изявят с модерни поп песни, композирани в последните няколко години. Всички участници се състезаваха в една категория без ограничение на възрастта, като единадесетгодишната Тереза бе най-малката сред наградените. Първо място спечели 20-годишна студентка от Тайланд, а втори награди получиха 17-годишен изпълнител от Лондон и 15-годишно момиче от Сингапур.

Само носителите на първите три награди са поканени да участват в Гала концерт, който ще се проведе през юни 2017 г. в концертен комплекс „Карнеги Хол“ по случай 10 годишнината на Международни музикални конкурси „Американ протеже“. Тереза ще изпълни песента „Алелуя“ от Ленард Коен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама