Две кабини за симултанен превод дари на Русенския университет преводачката Мариана Хил

16:10, 21 дек 16 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският университет получи днес като дарение две кабини за симултанен превод, които ще се използват при провеждането на международни събития. Жестът направи известната преводачка Мариана Хил. В дарителското свителство, което тя получи е записано, че кабините ще се използват за научни, образователни и културни събития, домакинствани от Русенския университет.

По време на среща с представители на академичното ръководство и с катедра „Чужди езици“, Хил получи и Кристалния знак на висшето училище и заяви, че в Русенския университет се чувства като у дома си, сред съмишленици и изткнати учени в България.

„Радвам се, че това скромно дарение идва при вас в момент, в който може да послужи, Русенският университет да продължи да бъде уважавано учебно заведение не само в България, а и извън пределите й. Освен това тези кабини не са просто прищявка на преводачите да се чувстват уютно и да им е топло, а е необходимост за едно наистина качествено предаване на думите на говорещите“, добави Мариана Хил.

Имахме нужда от тези кабини, за да дооборудваме нашата нова преводаческа система, каза зам.-ректорът проф. Юлиана Попова. Едно от събитията, които ще използват по предназначение дарението е следващата Годишна научна конференция на Русенския университет, която ще бъде на тема „Предизвикателствата на индустриалният проект Индустрия 4.0 и конвенционалните бизнес модели“, увери зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. Диана Антонова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама