"Българските традиции с коледно настроение" оживиха Русенската библиотека

17:38, 22 дек 16 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Песни, танци и празнично настроение изпълниха Русенската библиотека по време на спектакъла "Българските традиции с коледно настроение", организиран от Общинската организация на "Съюз на пенсионерите 2004" - Русе. Информация за събитието съобщават домакините от Библиотеката.

В празничната програма се включиха фолклорни групи и певчески колективи на дружества към Съюза, както и децата от неделното училище към Българската  Божия църква в Русе, които изпълниха коледни песни и стихотворения. Бяха пресъздадени български обичаи и обреди, посветени на Бъдни вечер и Коледа, а петокласници от Математическа гимназия "Баба Тонка" поздравиха присъстващите с традиционна сурвакарска благословия и им пожелаха здраве и берекет през 2017-а година.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов изпрати поздравителен адрес до Петко Петков - председател на "Съюз на пенсионерите 2004", с който поздрави организаторите и участниците в инициативата за позитивната нагласа и неизчерпаема енергия, благодарение на които се създават прекрасни събития, и отправи пожелания за здраве и благополучие.

Празникът завърши с традиционното Дунавско хоро, почерпка с домашно приготвени коледни вкусотии и пожелания за успешна Нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама